Gorilla Adventure

03april2013
Bron: gorilla-adventure.nl
Sinds eind maart is de Gorilla Adventure in Ouwehands Dierenpark geopend. Al vanaf 2010 is nagedacht over dit verblijf en wordt er aan gewerkt. Het verblijf moest de dieren veel uitdagingen bieden, zodat ze in goede conditie blijven.
Daarnaast moest het ook een spannend avontuur voor de bezoekers worden. Voor de bezoekers is er een oude mijnschacht met een echte mijnlift. Een bezwete mijnwerker brengt de bezoekers naar diep onder de grond in een oude, roestige mijnlift. Als dat maar goed gaat….
Dan komen de bezoekers in een 80 meter lange tunnel. Door de hoogte van de tunnel (11 meter) zijn de gorilla’s op verschillende hoogtes te zien.
Het verblijf van de gorilla’s is twaalf meter hoog waardoor de dieren voldoende klim en klautermogelijkheden hebben. Er zijn verschillende compartimenten op verschillende hoogtes. Door voedsel op het dak van het verblijf te verstrekken worden de dieren nog eens extra gestimuleerd om te blijven bewegen. In het verblijf is natuurlijke begroeiing. Er zijn rotsen en boomstammen om op te klimmen er de bodem is bedekt met schors. Het binnenverblijf kan in tweeën gedeeld waardoor de gorilla’s uit elkaar gehouden kunnen worden.

De gorilla groep bestaat uit zes mannetjes. Deze dieren zijn allemaal geboren in Howletts Wild Animal Park (UK) en zijn tussen de 8 en 11 jaar oud. Bitono is de enige Silverback van de groep. Hij heeft een grijze rug en een bult op zijn kop. Hij is groot, gespierd en de onbetwiste leider.
De zes dieren (Bitono, Jah, Bitanu, Baloo, Imbizo en Popa) hebben echt hun eigen karakter. Ook wat betreft voedsel hebben ze elk hun eigen voorkeur. Op de site staat dit allemaal goed uitgelegd.

De gorilla op de foto leeft niet in Gorilla Adventure, maar in een andere dierentuin.