Kinderboerderij De Oude Hofstede

02april2008
Bron: De Oude Hofstede
Aan de rand van Ede op de scheiding met Bennekom, ligt de Kinderboerderij "de Oude Hofstede". De kern van de kinderboerderij is een monumentale boerderij uit het jaar 1879.
Naast de gangbare levende have van geiten, schapen, konijnen, cavia’s, kippen en poezen, zijn er bij De Oude Hofstede een aantal speciale diersoorten te zien.

In een ruime volière zijn Chinese boomeekhoorns (Tamiops swinhoei) gehuisvest. Dit zijn sociale eekhoorns die goed in een koppel of een groep gehouden kunnen worden. Oorspronkelijk komen de boomeekhoorns uit Zuid-oost Azië. Deze dieren zijn om naar te kijken, niet om vast te pakken!

Sinds kort wonen er ook twee Kune Kune varkens (broer en zus) op deze kinderboerderij. Dit ras werd van origine door de Maori’s in Nieuw Zeeland gehouden. Kune Kune betekent ‘vet en rond’. De varkentjes zijn zeer geschikt voor een kinderboerderij omdat ze niet zo groot worden (zo’n 60 cm hoog en circa 100 kg) en omdat ze een vriendelijk, gelijkmatig karakter hebben. De dieren op de kinderboerderij zijn zwart-wit gevlekt en de beer heeft al piri-piri (belletjes) onder aan zijn kaak en hij krijgt nog slagtanden.

Eén van de schapenrassen die op de Oude Hofstede rondloopt is de Walliser Schwarznase. Dit zijn grofwollige, gehoornde bergschapen. De dieren zijn te herkennen aan een bolle, zwarte neus, zwarte knietjes en zwarte pootjes. Deze schapen zijn rustig en vriendelijk van karakter.

Op de site van de Oude Hofstede staat informatie over de dieren en over de openingstijden van de kinderboerderij.
Voor meer informatie, klik hier