Wereldberoemde marmot

27augustus2014
Bron tekst en foto: greenpeaceblogs.org
Het had een timelapse van een Amerikaans Nationaal Park in nood moeten worden, maar werd een hit op social media. De hoofdrol? Een marmot uit het Glacier National Park die een onderonsje met een camera had.
Enkele medewerkers van Greenpeace togen naar het Glacier National Park in de Verenigde Staten. Hier installeerden zij een camera die een timelapse moest maken. Deze timelapse moest de pracht van het Glacier NP laten zien, en wat er verwoest wordt wanneer grond verkocht wordt om kolenmijnen aan te leggen die tot klimaatverandering leiden. Maar dat liep anders dan gepland.
Een marmot vond de camera en besloot deze helemaal af te likken. Daarna gaf hij de camera een zet waardoor de lens op de grond gericht werd. Einde van de timelapse. Greenpeace kan er wel om lachen. Het filmpje van de marmot die de camera aflikt is zeer populair. In een blog noemen ze het ‘de beste fotobom in de geschiedenis van Greenpeace’. Slim was de actie van de marmot niet. Volgens Greenpeace ruïneert hij de timelapse die hem en het park had kunnen redden. Maar waarschijnlijk krijgt de organisatie zo ook wel aandacht voor hun punt!