Maki Marathon

04juli2007
Bron: nvdzoos.nl
Op 30 juni om 14.00 uur eindigde de Maki Marathon in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Ruim 200 medewerkers van de vijftien dierentuinen van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) liepen een estafetteloop van ruim 700 km langs twaalf dierentuinen. Ze wilden hiermee aandacht voor Madagaskar en geld voor projecten. In totaal werd een bedrag van maar liefst € 52.410,- bij elkaar gelopen voor de NVD Madagaskar Campagne.
De estafetteloop is op 27 juni gestart in Dierenpark Emmen, op 30 juni liepen de laatste lopers over de eindstreep in Rhenen bij het Ouwehands Dierenpark. Ook ’s nachts werd er gelopen. Onderweg werden nog tien andere dierentuinen bezocht, dit waren steeds wisselpunten. De renners gaven hier aan andere renners steeds een cheque door. Het bedrag op de cheque werd van wisselpunt tot wisselpunt steeds hoger. Bij de finish werd het eindbedrag van € 52.410 bekend gemaakt. Dit bedrag is bestemd voor diverse natuurbeschermingsprojecten op Madagaskar.

Behalve de Maki Marathon worden er nog veel meer activiteiten georganiseerd door de 15 dierentuinen van de NVD. De campagne is onderdeel van de Europese campagne die door de Europese diertuinvereniging EAZA wordt georganiseerd. Middels deze campagne dragen dierentuinen in heel Europa bij aan de bescherming van de natuur op Madagaskar. Er wordt naar gestreefd om minstens € 500.000 te verzamelen met de Europese campagne. De Madagaskar Campagne loopt nog tot eind 2007.

Foto: Anko Stoffels