Zee-aquarium Aquapolis

12september2007
Bron: Provinciale Zeeuwse Courant
Sinds dit voorjaar heeft het Zeeuwse Deltapark Neeltje Jans er een attractie bij: het zee-aquarium Aquapolis. Het aquarium is nog in opbouw. Dat betekent dat de bak geleidelijk aan groeit. Ze hebben al kreeften uit elkaar moeten halen.
Die dieren gingen gelijk met elkaar in gevecht om een eigen territorium af te bakenen. Maar ook waren er al lipvissen te zien die aan het baltsen waren. Dan moeten de dieren zich wel goed voelen in de bak.
Met enige regelmaat worden er nieuwe vissen aan de bak toegevoegd. Die komen allemaal uit de Oosterschelde. Er zijn geen tropische vissen te zien, het is juist de bedoeling het moois uit de directe omgeving te tonen.

In Aquapolis zijn ook thema-aquaria en een aai-bak te zien. De thema-aquaria worden bewoond door dieren die het niet snel zullen redden in het grote aquarium (300.000 liter) zoals krabbetjes en steenbolken. Zij geven een mooi beeld over het onderwaterleven in de Oosterschelde. Regelmatig worden er presentaties gehouden over het nut en de noodzaak van de Stormvloedkering en over het leven onder water.