Nieuwe hype : afslanken voor huisdieren

05december2007
Bron: emvi.nl
De afslankcursussen voor mannen en vrouwen en zelfs kinderen zijn al aardig bekend in Nederland. Nu zijn er ook cursussen voor honden en katten.
Steeds meer huisdieren zijn te zwaar.
Volgens de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) kampt momenteel een op de drie honden en katten met overgewicht.

Doggy WeightWatchers werd opgezet door Arno Roos, dierenarts bij Dierenkliniek WesterGouwe in Gouda en Moordrecht.
'Meer bewegen en minder brokken geven. Maar zo gemakkelijk is dat helemaal niet voor veel baasjes. De hond hoeft ze maar even lief aan te kijken en ze gaan weer voor de bijl', aldus Roos in het Algemeen Dagblad. En dat terwijl de risico’s van overgewicht aanzienlijk zijn: hart- en gewrichtsproblemen en een grotere kans op diabetes. Dan moet een dier aangepast voeding krijgen en insulineprikken.

Een dierenkliniek in Alphen aan de Rijn heeft Slimfit opgezet. Assistente Nellie den Hartog: 'We wegen de dieren ongeveer een keer in de week. Na drie tot zes maanden zie je meestal wel echt resultaat. Niet alleen zijn de dieren dan actiever, maar de vacht glanst ook mooier en alles oogt gezonder.'

Enkele tips om dikke huisdieren te laten afvallen: de voederbak boven zetten, kattenbrokjes in een balletje doen waar de kat achteraan moet rennen om de brokjes te pakken te krijgen, geen hondenkoekjes meer en vaker gaan lopen met de hond.