Reuzenverbouwing

06februari2008
Bron: Dierenpark Amersfoort
Bij Dierenpark Amersfoort staat een reuzenverbouwing gepland. Het olifantenverblijf wordt fors uitgebreid. Er wordt rekening gehouden met uitbreiding van kudde en met tijdelijk verblijf van olifanten.
Eind vorig jaar kwam olifantenstier Alexander naar Amersfoort om te paren met de wijfjes in het park. De ‘eigen’ stier Sammy verblijft momenteel in Diergaarde Blijdorp. Het is nog niet bekend of Alexander al één van de wijfjes bevrucht heeft.
Het olifantenverblijf wordt op eigen terrein uitgebreid. Het verblijf moet tweemaal zo groot worden. De huidige stal wordt een damesstal met ruimte voor zes olifanten. Daarnaast wordt een nieuw bullenverblijf gebouwd met extra sterke muren. Naast een ruimte voor de bul komt hier een extra ruimte voor olifanten koeien die door Sammy (wanneer hij weer terug is) gedekt willen worden. Dit zijn dan olifanten uit andere Europese dierentuinen. Er staan al diverse vrouwtjes op een wachtlijst voor een logeerpartij bij Sammy. Deze ontmoetingen vinden plaats in het kader van het soortbehoudprogramma (EEP) van de Aziatische olifant.