Eerste huisdierenbijsluiter uitgereikt

15oktober2008
Bron: minlnv.nl
Minister Verburg (LNV) overhandigde op Wereldierendag de eerste 'huisdierenbijsluiter' aan twee trotse eigenaars van een puppy. In de huisdierenbijsluiter staat informatie over het gedrag, ...
de huisvesting, de verzorging en de voeding van de hond.
In de bijsluiter is ook informatie te vinden over ziektes en erfelijke aandoeningen bij honden. Ook geeft de bijsluiter inzicht in de kosten die het kopen en houden van een hond met zich meebrengt. De bijsluiter is opgesteld door het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren (LICG).
Tijdens de overhandiging zei minister Verburg dat mensen vaak niet goed weten waar ze aan beginnen wanneer ze een huisdier kopen. Het ontbreekt vaak aan kennis over de juiste verzorging, voeding en huisvesting van dieren. Soms wordt er al snel na de aanschaf niet meer naar de dieren omgekeken. Zij sprak de wens uit dat mensen meer aandacht aan de opvoeding en verzorging van huisdieren gaan besteden. Dit begint bij goede voorlichting en informatie vóór een dier gekocht wordt. De bijsluiter zou dus eigenlijk een voorsluiter moeten zijn, volgens de minister.
Het LICG heeft nu voor 32 verschillende huisdieren bijsluiters ontwikkeld. Die zijn voorlopig alleen digitaal beschikbaar.