Knut en Gianna

28oktober2009
Bron: telegraaf.nl
In één van de Berlijnse dierentuinen, zijn de ijsberen Knut en Gianna eind september voor het eerst bij elkaar gezet. De Zoo Berlin hoopt dat de twee voor nageslacht gaan zorgen. Knut werd direct na zijn geboorte wereldberoemd.
Het ijsbeertje was verstoten door de moeder en werd met de hand opgevoed. Dierverzorger Dorflein en Knut haalden de wereldpers. De Berlijnse dierentuin heeft veel geld aan Knut verdiend door extra verkochte toegangskaartjes en door Knut-artikelen. In elke kiosk zijn ijsbeertjes te koop en de afbeelding van Knut staat op diverse artikelen afgebeeld.
Dat Knut door mensenhanden werd opgevoed leidde ook tot een hoop discussie. Het zou tegennatuurlijk zijn en ook het risico in zich hebben dat Knut niet het natuurlijk ontzag heeft voor mensen wat dieren normaal gesproken hebben. Knut zou hierdoor nog gevaarlijker zijn voor mensen dat een ‘gewone’ ijsbeer al is.
Ondertussen is Knut niet meer een schattig knuffelbeertje, maar volgroeid en dus een gevaarlijk roofdier.
Gianna verbleef voor haar komst naar Berlijn in een dierentuin in München, waar ze het niet zo goed kon vinden met haar partner.
De eerste ontmoeting tussen Knut en Gianna verliep stroef, maar de dierentuin hoopt dat ze snel aan elkaar zullen wennen.