Nieuw opvangcentrum Primadomus

09december2009
Bron: aap.nl
Primadomus is het nieuwe opvangcentrum van Stichting AAP in Spanje. Eind november heeft Dr Jane Goodall, de bekende natuurbeschermster, het centrum geopend in aanwezigheid van vele genodigden uit Nederland, Spanje en de rest van Europa.
Voor de Stichting AAP is de opening van Primadomus een lang gekoesterde wens die in vervulling is gegaan. Stichting AAP heeft nu een permanente opvangplek voor chimpansees en andere apen die nergens terecht kunnen. Samen met overheden en andere dierenwelzijnsorganisaties vangt AAP apen en andere dieren op die onder slechte omstandigheden leven in circussen, bij particulieren of bij handelaars in Europa. Met Primadomus kan AAP de overheden in Europa nog beter ondersteunen bij de handhaving van de wet- en regelgeving op het gebied van dierenwelzijn.

Primadomus ligt in Villena, 50 km ten westen van Alicante. Een groot deel van het terrein is beschermd natuurgebied. Net buiten het terrein van Primadomus is ook een natuureducatiecentrum geopend. Op termijn kunnen in Primadomus zo’n 150 dieren permanent gehuisvest worden. De eerste bewoners zijn de tien chimpansees van Donkey’s groep.