Junior Quiz

14april2010
Ook voor kinderen tot 12 jaar was er een quiz. Deze quiz was goed gemaakt. Wisten de jonge bezoekers meer van ratten dan de volwassenen? Hier staan alle vragen en antwoorden nog eens bij elkaar.
Vraag 1. Op de tafel staan drie flesjes met drinken. Wat mogen ratten beslist niet hebben? Cola is iets wat ratten absoluut niet mogen hebben. Hier zit koolzuur in. Aangezien ratten niet kunnen boeren, is het niet raadzaam koolzuurhoudende dranken te geven.

Vraag 2. Hoe noemen rattenliefhebbers een babyratje? Ritten.

Vraag 3. Iets meer dan twee jaar geleden was er een tekenfilm in de bioscoop met een kokende rat in de hoofdrol.
Hoe heet deze film? De naam is hetzelfde als een beroemd Frans gerecht.
Ratatouille.
Hoe heet de kleine chefkok, de rat? Remy.
Hoe heet zijn broer? Emile.

Vraag 4. Deze vraag gaat ook over eten, maar dan over het voer van de ratten. Op tafel staan verschillende soorten voer. Welk voer hoort niet in dit rijtje thuis? Voer B. Dit was een soort van snoepvoer en bevatte heel veel pinda’s. De andere twee bakjes bevatten een compleet rattenvoer.

Vraag 5. Hoe pak je een rat op? Antwoord B. Eén hand onder de borstkas, de andere onder het achterlijf.

Vraag 6. Mijn rat is zo lief, ik geef ‘m wat lekkers. Ik geef: Antwoord D. Een stukje vis, ook al vind ik dat zelf heel vies.

Vraag 7. Als je een ratje als huisdier hebt/wilt dan kun je het best: Antwoord C. Twee of meer ratjes nemen, het zijn tenslotte groepsdieren. Maar wel ook veel aandacht aan je ratjes geven en met ze spelen.

Vraag 8. Hieronder staat een tekening van het skelet van een rat. Zet een pijl bij het schouderblad. Zie plaatje

De winnaar van de junior quiz is Frank Bouquet (8 jaar) uit Koog a/d Zaan. Gefeliciteerd Frank! Ook jouw prijs is onderweg.