Ultiem dagje uit

26mei2010
Bron: apenheul.nl
Voor Nederlanders is de dierentuin de favoriete bestemming voor een dagje uit. Dit blijkt uit een onderzoek dat Q&A Research & Consultancy uitvoerde in opdracht van de Apenheul. De dierentuin is het meest populair, gevolgd door het attractiepark.
Wanneer de Nederlanders gevraagd wordt wat voor hen een dagje uit is, dan antwoordt 89 procent de dierentuin. Wanneer ook daadwerkelijk een dagje uit gepland wordt, wordt in 55 procent van de gevallen voor de dierentuin gekozen. Hierna zijn attractieparken de meest populaire bestemming. Op wat grotere afstand staan een dagje fietsen of wandelen. Overige bestemmingen voor een dagje uit zijn concerten, evenementen, musea, kastelen beauty-centra en een dag sporten (bijvoorbeeld het zwembad). Nederlanders gaan gemiddeld 7,6 keer per jaar een dagje uit. Hiervan is een groot deel winkelen. Overigens wordt dit niet door iedereen als een ‘dagje uit’ ervaren.

De directeur van de Apenheul is blij dat de dierentuin nog steeds het favoriete uitje is voor Nederlanders. Het aanbod in ontspanning is enorm. Ook in de Apenheul merken ze wel dat bezoekers steeds veeleisender worden. Dat zal ook wel door dat steeds bredere aanbod komen. De Apenheul doet er alles aan om steeds weer verrassend en vernieuwend uit de hoek te komen. Zo proberen ze de bezoekers nog eens vaker terug te laten komen.