Zeeschildpad filmt

07juli2010
Bron: depers.nl
Een zeeschildpad heeft een stukje onderwaterwereld gefilmd met een camera die verloren was door een duiker. De duiker heeft ondertussen zijn camera weer terug en is hiermee groot nieuw op Aruba.
Meestal betekent het verlies van een camera tijdens een duik ook echt het verlies van de camera. Maar een zeeschildpad en vervolgens een oplettende kustwacht zorgde deze keer voor een verrassing. Een sergeant bij de Nederlandse marine kreeg hierdoor zijn camera terug. De camera werd in mei gevonden in de branding bij Key West, Florida. De camera was 6 maanden eerder verloren geraakt op 1100 mijl daar vandaan. Het waterdichte huis was tijdens de tocht begroeid geraakt maar de camera werkte nog perfect.
Tijdens de lange reis die de camera gemaakt heeft zijn er opnamen gemaakt door een zeeschildpad, die in de draagband van het apparaat verstrengeld raakte. Vanaf één van de poten van het dier zijn zeker vijf minuten onderwater beelden te zien. Vermoedelijk is dit voor de kust van Honduras gebeurd.
De kustwacht die de camera vond kon uit de foto’s niet opmaken wie de eigenaar van de camera was. Maar toen hij de afbeeldingen op internet plaatste lukt het toch om de rechtmatige eigenaar in Aruba op te sporen. Deze is uiteraard reuze blij dat hij zijn camera weer terug heeft.