Succesvolle vijfde EAZA/WAZA conferentie over Dierentuin marketing

17juli2005
EAZA.net
Van 1 tot 4 juni vond de vijfde Internationale Dierentuin en Aquarium Marketing Conferentie plaats. Briljant gastheer was Allwetterzoo in Munster, Duitsland.
131 deelnemers uit 33 landen (een record aantal!) namen deel aan deze jaarlijkse Marketing Conferentie.
Het conferentiethema was “Groen is de kleur van de dierentuinmarketing”. Onderwerpen als “de marketing van het houden van dieren en biodiversiteit”, “het houden van dieren in dierentuinen”, “samenwerkingsverbanden in het houden van dieren”, “het vinden van sponsoren” en “marketing van het houden van dieren met behulp van opleiding” werden in zo’n 40 presentaties en 14 workshops onder de aandacht gebracht.

Alle geregistreerde delegaties waren uitgenodigd om deel te nemen aan de Competition for Zoo Marketing Awards. Gedurende het gala diner op de laatste avond werden de Awards uitgereikt aan de gelukkige winnaars in zes verschillende categorieën:

  • Beste poster: Prague Zoo

  • Beste advertentie: Prague Zoo

  • Beste TV commercial: Artis Zoo Amsterdam

  • Beste leaflet: Artis Zoo Amsterdam

  • Beste gids: Prague Zoo

  • Beste website: Amersfoort Zoo


  • Op 2 juni was er een bijeenkomst voor het EAZA comité voor PR en Marketing. Verschillende nieuwe leden, bijvoorbeeld van de dierentuin Praag en Boedapest namen voor de eerste keer deel hieraan. Met de uitbreiding van deze Oost Europese collega’s is een betere ballans ontstaan. Daardoor vertegenwoordigt het comité een betere afspiegeling van de totale Europese regio.
    Hoofdverantwoordelijkheid van het comité is een PR en Marketing plan voor EAZA voor de komende jaren te ontwikkelen. Eveneens belangrijk is het assisteren van EAZA leden door hulp te bieden bij het implementeren van het kortgeleden gelanceerde “Bouwen aan een toekomst voor wilde dieren”, het strategisch plan van WAZA.