Laarzen voor olifant

13oktober2010
Bron: ouwehand.nl
De Afrikaanse olifant Aja in het Ouwehands Dierenpark Rhenen loopt er weer tiptop bij. Zij heeft van haar adoptiebedrijf een paar modieuze laarzen gekregen. De laarzen met schoenmaat 150 werden op Werelddierendag aan Aja aangeboden.
Sinds kort heeft het bedrijf Schoenenreus Aja geadopteerd. Volgens de directeur van het bedrijf passen zij als reuzen goed bij elkaar. Het bedrijf grijpt de actie met de olifantenlaarzen aan om te laten zien hoe groot hun assortiment is. Er moest letterlijk maatwerk afgeleverd worden. Het opmeten van de schoenen gebeurde in samenwerking met de vaste pedicure van de olifant. Een diameter van 45 cm per poot en een schaft van bijna een meter maakt met recht een reuzenlaars. Daar werd twee paar van gemaakt, die vervolgens per vrachtauto bij het dierenpark afgeleverd moesten worden. Onder begeleiding van haar vaste verzorgers mocht Aja alvast snuffelen aan haar nieuwe winterlaarzen. De laarzen worden bij het verblijf opgehangen en zijn dus ook zichtbaar voor het publiek.

De adoptie van de Afrikaanse olifant door de Schoenenreus is onderdeel van een samenwerkingsovereenkomst tussen de bedrijven. De financiële steun wordt gebruikt voor de dagelijkse verzorging van de olifanten en voor verrijking. Daarnaast zullen natuur- en milieueducatie, instandhouding van het dierenpark, internationale fok- en herintroductieprogramma’s en het behoud van bedreigde natuur mee profiteren.