25.000 dieren

27juni2013
Bron: dierenparkamersfoort.nl
Het zal niet zo heel vaak voorkomen dat in de dierentuin 25 duizend dieren tegelijk arriveren. Maar in DierenPark Amersfoort gebeurde dat kort geleden wel. Een bijenvolk van zo'n 25.000 dieren vond zijn intrek in het Honderdduizend DierenHuis.
Vorig jaar was er ook al een zwerm bijen maar deze vloog uit en kwam niet meer terug. De koningin van het nieuwe volk is een zus van dat vorige volk. Een koningin gaat eenmaal in haar leven op bruidsvlucht en wordt dan bevrucht door ongeveer twintig darren. Hierna kan zij de rest van haar leven bevruchte eitjes leggen. De koningin van het volk wat net naar Amersfoort verhuisd is, is al op bruidsvlucht geweest. De imker verwacht dat dit volk voorlopig niet meer zal vertrekken.
De bijen kunnen goed van dichtbij bekeken worden, zonder gevaar voor steken. De bijen zijn gehuisvest in een glazen bijenkast en kunnen via een doorzichtige buis naar buiten vliegen. In het park zijn zeer veel bloeiende bomen en planten te vinden, zodat de bijen goed stuifmeel en nectar kunnen verzamelen. In het Honderdduizend DierenHuis wordt regelmatig door vrijwilligers uitleg gegeven over de bijen.