Pop-up asielen

24juli2013
Bron: dierenbescherming.nl
In Amsterdam en Apeldoorn werden eind juni twee Pop-up Dierenasielen geopend. Het aangekondigde asiel in het centrum van Amsterdam zorgde voor veel onrust. Uiteindelijk bleken er geen echte kittens te koop te zijn, maar knittens.
Met de Pop-up asielen vraagt de Dierenbescherming aandacht voor de grote stroom kittens die in de zomermaanden bij de dierenopvangcentra terecht komen. De asielen zijn echte pop-up stores: ze zijn slecht korte tijd open. En in de ‘asielen’ worden geen kittens maar knittens verkocht: gebreide kittens. Enkele maanden geleden startte de Dierenbescherming met de Knittencampagne. De slogan ‘Help een kitten met een knitten’ zorgde voor zo’n 7000 gebreide meesterwerken. In talrijke kleuren en vormen werden door vrijwilligers met veel zorg en toewijding knittens gemaakt. Deze worden te koop aangeboden in de Pop-upn asielen. De opbrengst komt geheel ten goede aan de opvangcentra van de Dierenbescherming.
De Pop-up asielen in Amsterdam en Apeldoorn zijn alweer dicht. Maar het is de bedoeling dat er ook in andere plaatsen in Nederland tijdelijke knitten-asielen opduiken.