Ik Zoek Baas-app

02juli2014
Bron: dierenbescherming.nl
De Dierenbescherming heeft een app gelanceerd waardoor altijd te zien is welke dieren er vanuit welk asiel op een nieuw baasje wachten. De 'Ik Zoek Baas-app' is er voor Android en IOS.
De website ikzoekbaas.nl is al jaren een zeer goed bezochte site van de Dierenbescherming. Gemiddeld maken ongeveer 150.000 bezoekers per maand gebruik van deze site op zoek naar een nieuwe hond, kat, konijn of knaagdier. De Dierenbescherming gaat met zijn tijd mee en heeft daarom nu ook deze app ontwikkeld.
De gebruiker kan een filter instellen om de kans op een match met het toekomstige huisdier te vergroten. Wensen op het gebied van ras of leeftijd? Betreft het een gezin met kinderen en/of zijn er andere huisdieren? Heeft de baas bezwaar tegen een dier met speciale verzorging of juist niet? En dan is er ook nog de kaartfunctie. In één oogopslag is te zien waar de dichtstbijzijnde asielen te vinden zijn. Een update van de app staat al gepland. Met deze uitbreiding kan een eigen profiel aangemaakt worden. De gebruiker kan er dan ook voor kiezen om automatisch meldingen te ontvangen wanneer er dieren beschikbaar komen die aan de zoekcriteria van de gebruiker voldoen.

De lancering van de app valt samen met de Kanjercampagne van de Dierenbescherming. Hierbij wordt aandacht gevraagd voor zogenaamde langzitters in de opvangcentra. Door de app vinden hopelijk nog meer dieren snel weer een nieuw thuis.