Sea Life Blankenberge

28mei2008
Bron: sealife.be
Sea Life is een organisatie die op diverse plaatsen in Europa aquaria opgericht heeft. In Nederland zit een Sea Life in Scheveningen en in België zit een Sea Life in Blankenberge.
In elk Sea Life centrum zijn zeer veel aquaria te zien. De aquaria zijn zo natuurlijk mogelijk ingericht en speciaal ontworpen om aan de verschillende behoeftes van dieren te voldoen. De kwaliteit en stroming van het water wordt constant in de gaten gehouden, net als de temperatuur, het zoutgehalte en het zuurstofgehalte. Hierdoor wil men een ideale leefomgeving waarborgen.
Verder wordt er veel aandacht besteed aan educatie. Kijken, maar ook iets leren. Ook natuurbehoud en vervuiling van de zee wordt hierin meegenomen.

Sea Life houdt zich ook bezig met de opvang van dieren en in Blankenberge zijn ze daar in 1998 mee begonnen. Zo is er een opvangcentrum voor zieke en verlaten zeehondenpups. Jaarlijks worden meer dan 15 pups opgevangen en verzorgd. Hierna worden de dieren weer vrijgelaten.
In 2000 kwamen 14 tropische haaien naar Blankenberge. Deze dieren konden nergens anders meer terecht en zijn hier opgevangen.
In Otterland leven dwergotters. Ook deze dieren zijn hier opgevangen.
Verder is er in Blankenberge, net als in de andere Sea Life centra, een kweekprogramma voor zeepaardjes.
Meer informatie vindt u op de site