Olifanten geboorte live

24december2008
Bron: zooantwerpen.be
Vol spanning wordt in de ZOO van Antwerpen gewacht op de geboorte van een Aziatische olifant. En de dierentuin wil iedereen mee laten delen in deze periode. Daarom is er een website opgericht om de dracht en geboorte te kunnen volgen.
Khaing Pyo Pyo (ofwel Pjo Pjo) is nu 17 of 20 maanden drachtig. Het is niet bekend wanneer zij precies bevrucht is. De geboorte wordt verwacht in februari of in mei 2009. Het zal de eerste keer zijn in de geschiedenis van de ZOO dat er een olifantenbaby geboren wordt en het is zelfs een primeur voor België.
De ZOO wil dit graag met iedereen delen. Zo wordt de eerste echo van de kleine olifant (augustus 2007) levensgroot op verschillende gevels in Brussel, Antwerpen, Gent en Namen geprojecteerd. In de olifantenstal worden camera’s geplaatst om de geboorte live uit te zenden.
En de ZOO heeft een website gemaakt die geheel gewijd is aan de komende geboorte.
Hier houden de olifantenverzorgers een weblog bij. Zij vertellen over de verzorging van hun dieren en speciaal over de aanstaande moeder. Ook zijn er films van de verzorgers in actie te zien. Ook de dierenarts en de curator van de ZOO zijn op de site te vinden.
Bezoekers van de site kunnen zich aanmelden. Ze krijgen een sms wanneer de geboorte binnen twee dagen verwacht wordt. De ZOO weet dit wanneer de spiegel van het zwangerschapshormoon naar nul daalt. De geboorte is dan live via de site te volgen.
De ZOO roept ook alle bezoekers van de site op om een naam voor de kleine olifant te bedenken. Deze naam moet wel met een K beginnen.

Deze actie is een gedurfd initiatief van de ZOO van Antwerpen. De dierverzorgers en medewerkers hebben er echter alle vertrouwen in. Pjo Pjo krijgt haar derde kalf en zij is dus al een ervaren moeder.
Klik hier voor de nederlandstalige site.
En hier voor de franstalige site.