Fantastic Four

28april2010
Bron: dierennieuws.nl, foto van Kousik Nandy
Half april is in Vogelpark Avifauna het startschot gegeven voor de NVD compagne 'Fantastic Four'. Deze campagne is een uitbreiding van de campagne 'Roofdieren? Natuurlijk!' van vorig jaar.
De Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) heeft elk jaar een campagne waarbij extra aandacht gevraagd wordt voor een groep dieren. In de Nederlandse dierentuinen die lid zijn van de NVD (dit zijn er 14) wordt aandacht besteed aan de campagne middels diverse activiteiten. De Fantastic Four zijn de Egyptische aasgier, de Monniksgier, de Spaanse keizerarend en de bruinvis. Aandachtspunt van de campagne zijn de bedreigingen van roofdieren en roofvogels.
Start van de campagne was een roofvogeldemonstratie waarin de Egyptische aasgier Joep meevloog. Het openbreken van een ei was de symbolische lancering van het programma. Bij deze demonstratie waren de 14 kinderDIERecteuren ook aanwezig. Dit zijn de junior ambassadeurs van de dierentuinen.
De campagnes Roofdieren? Natuurlijk en Fantastic Four maken deel uit van de Carnivoren campagne van de Europese Association of Zoos and Aquaria (EAZA).
Licentie foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0