EAZA Ape Campaign

22december2010
Bron: eaza.net
Sinds het jaar 2000 is er elk jaar een campagne rond een specifieke diersoort of groep diersoorten bij de EAZA. De campagne van 2010 (European Carnivore Campaign) loopt bijna af. In 2011 start de EAZA Ape Campaign.
De EAZA is de Europese organisatie van dierentuinen en aquaria. De omvangrijke campagnes adresseren elk jaar een specifiek onderwerp voor een bepaalde habitat, groep dieren of een enkele diersoort. Verder zijn de campagnes goed voor de samenwerking tussen de EAZA, haar leden en andere natuurbeschermingsorganisaties. Eerdere onderwerpen van campagnes waren bijvoorbeeld bushmeat en de crisis bij amfibiën of aansprekende dieren als tijgers en neushoorns. Door de campagnes wordt geld ingezameld maar wordt ook bewustwording gekweekt. Door dit laatste kan ook een aanzet gegeven worden aan verandering van wetten en regels.

De campagne van 2011 heet EAZA Ape Campaign. Doel van deze campagne is een significante en blijvende bijdrage aan het voortbestaan van diverse soorten mensapen en hun habitats te kunnen leveren. Vrijwel alle soorten mensapen – gorilla’s, chimpansees, bonobo’s, orang oetans en gibbons – zijn bedreigd of ernstig bedreigd in hun voortbestaan. Bedreigingen bestaan uit jacht, handel, destructie van hun habitat en ziektes. De EAZA Ape Campaign zal het lot van deze mensapen onder de aandacht brengen en gaat een deel van de opbrengst van de campagne gebruiken om een EAZA Ape Conservation Fund op te richten. Dit fonds kan projecten voor het behoud van mensapen steunen.

De EAZA Ape Campaign heeft een eigen website: www.apecampaign.org
Naar de site van de EAZA Ape Campaign