Renovatie van Het Berenbos

18december2013
Bron tekst en foto: alertis.nl
Het Berenbos in Rhenen huisvest al twintig jaar beren die in hun eerdere leven mishandeld waren. Het Berenbos begint er langzamerhand wat 'uitgewoond' uit te zien. Hoog tijd voor een renovatie dus.
De beren zijn nu in winterrust en daar wordt gebruik van gemaakt om het Berenbos te renoveren. Het is daarom nu ook gesloten voor bezoekers. Een deel van de beren verblijft in hun berenholen in het Berenbos en een deel van de beren overwintert in de quarantaineruimte. Het bos van de beren wordt uitgebreid met een waterval en een beek. Verder worden er vier extra binnenverblijven gebouwd en er wordt een apart gedeelte van het Berenbos ingericht voor beren die extra aandacht nodig hebben.
Ook de entree van het Berenbos krijgt een facelift. De bezoeker kan straks op expeditie en komt via een avontuurlijke wandelroute van alles te weten over de bruine beer en zijn leefomgeving. De bezoeker krijgt een goed uitzicht over het bos en de bewoners via diverse uitkijkpunten.

De opening van het vernieuwde Berenbos staat gepland voor voorjaar 2014. Wanneer de beren uit hun winterrust komen kunnen zij genieten van hun vernieuwde bos.