Apenheul krijgt nieuwe gorillaman

24oktober2006
Bron: Apenheul
In Apenheul staat van alles te gebeuren in de gorillagroep. Vorige week werd bekend gemaakt dat een jonge gorillaman uit de dierentuin van Krefeld (Duitsland) zijn opwachting gaat maken als nieuwe leider van de groep.
Na het overlijden vorig jaar van leider Bongo was het al snel duidelijk dat de groep zoals die was, op zou houden te bestaan. Omdat er te veel concurrentie zou ontstaan in de groep vertrekken nu al vier mannen uit de huidige groep.
Toch is die concurrentie niet de hoofdreden voor het vertrek van de mannen. Uzuri, de oudste man in de groep, is de zoon van Bongo. Voor het fokprogramma is het niet wenselijk dat Uzuri zijn vader opvolgt. Veel groepsgenoten zijn namelijk familie van Uzuri, en inteelt is niet gewenst. Uzuri en zijn (half-) broers gaan een mannengroep vormen in het recent geopende mannenhuis van Safari Beekse Bergen.

Begin november komt de dertien jaar jonge zilverrug Jambo uit Krefeld (Duitsland) naar de Apenheul. Hij zal de leiding krijgen over de overgebleven groepsleden en voor nageslacht gaan zorgen als alles goed gaat.