Bouw van varkensflats ongewenst

07november2006
Bron: Milieudefensie
De plannen voor een enorme varkensfabriek in het Amsterdamse havengebied stuiten op maatschappelijke weerstand. Het complex moet honderd- tot driehonderdduizend slachtvarkens huisvesten op diverse verdiepingen.
Milieudefensie en Dierenbescherming roepen de gemeentebesturen van Amsterdam en Zaandam op geen medewerking te verlenen aan deze onzalige plannen.
De verdere industrialisering van de varkenshouderij maakt de fundamentele problemen van de bio-industrie erger: dieren worden tot dingen gereduceerd, het systeem schaadt milieu en natuur en het eerlijke boerenbedrijf wordt weggewerkt.

Voor de geplande perfectionering van het omstreden systeem van de bio-industrie bestaat géén maatschappelijk draagvlak. Afgelopen maand toonde NIPO-onderzoek aan dat 75 procent van de Nederlandse bevolking vindt dat de veehouderij moet omschakelen naar een systeem dat milieu- en diervriendelijker is.

Voor realisering van de varkensfabriek zal het gemeentebestuur planologische medewerking moeten verlenen. Milieudefensie en de Dierenbescherming roepen het gemeentebestuur van de hoofdstad op gezamenlijk de plannen te blokkeren.