Marianne Thieme adviseert koningin Beatrix over formatie

06december2006
Bron: PvdD
Marianne Thieme is als fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren geconsulteerd door koningin Beatrix over de kabinetsformatie.
Thieme bezocht de koningin op paleis Noordeinde, waar ze een bundel met 600 brieven aanbood van verontruste dierenbeschermers.
Na een oproep in het dagblad Metro van afgelopen maandag ontving de Partij voor de Dieren een stroom van brieven en mails gericht aan de koningin.
Daarvan werden er 600 gebundeld worden in het boek “Majesteit, er is iets met de dieren…” dat op 25 november werd aangeboden.
Marianne Thieme heeft koningin Beatrix geadviseerd één of twee informateurs te benoemen, die op zoek zouden moeten gaan naar overeenkomsten op het gebied van mededogen en duurzaamheid in de verkiezingsprogramma’s van de verschillende partijen.
De namen van mogelijke informateurs die de Partij voor de Dieren adviseerde zijn dr. J.C. Terlouw, voormalig minister en voormalig Commissaris van de Koningin en Mr. A.J. Cnoop Koopmans, voormalig senator en voormalig vice-president van de Amsterdamse rechtbank.