Dieren Film Festival

24september2014
Bron: dierenfilmfestival.nl
Houd je van dieren en van films? Op zaterdag 4 oktober wordt het Dieren Film Festival gehouden in het Filmhuis in Den Haag. Het festival gaat over dieren én mensen en wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd.
Dieren betekenen veel voor mensen. Ze kunnen als voedsel dienen, als gezelschap of als bron van vermaak. Deze ambivalente relatie tussen dier en mens is voor veel filmmakers een inspiratiebron geweest. De films die op het festival vertoond worden zijn interessant voor jong en oud. Tussen de films door kunnen bezoekers genieten van een interessante lezing, een heerlijke vegetarische lunch en de dierenfototentoonstelling. Ook is er een boekenhoek die bezocht kan worden.
In totaal worden er tien films vertoond die allemaal uitnodigen tot nadenken over hoe we met dieren omgaan. Je kunt een enkele film gaan bekijken of er een hele marathon van maken.
Dit festival is een initiatief van het Dierenmuseum, het virtuele museum waar je van alles kunt vinden over de relatie tussen mens en dier. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door Hart voor Dieren, World Animal Protection, Stichting Ida Zilverschoon, AnimalConcepts en Filmhuis Den Haag. Meer informatie vindt u op de website: www.dierenfilmfestival.nl.