Dierentuin

10januari2007
Bron: Zoological Society of London, Wikipedia
London Zoo
De dierentuin van Londen is gelegen in het noorden van Regent's Park en valt onder het beheer van de Zoological Society of London. London Zoo werd in 1928 geopend en was de eerste wetenschappelijke dierentuin ter wereld.
Tegenwoordig heeft de dierentuin ongeveer 650 verschillende diersoorten in haar collectie.
London Zoo wordt regelmatig gebruikt als achtergrond voor films en televisieprogramma's. Een bekend voorbeeld daarvan de verfilming van “Harry Potter en de steen der wijzen”, waarvoor een scène is opgenomen in het reptielenhuis.

Zoals in vele andere dierentuinen, vinden er ook in Londen geregeld verbouwingen plaats. Op dit moment is een nieuw verblijf voor de gorilla’s in aanbouw. Zij zullen het gebied gaan delen met colobus apen, tropische vogels en hagedissen.
Het oude zoogdierengebouw wordt omgetoverd tot Clore Rainforest Lookout. Hier worden tropische bomen geplant en krijgen Zuid Amerikaanse apen en vogels hun onderkomen. Om het gebied de echte looks van een regenwoud te geven, zullen hier tamarins en marmoses, maar ook andere kleine dieren zoals agoutis, luiaarden en leguanen, vrij rondlopen.
De officiële opening staat voor Pasen 2007 gepland.
Bezoek London Zoo