Burgers’ Zoo best bezochte dierentuin van Nederland in 2006

24januari2007
Bron: Nederlandse Vereniging van Dierentuinen
In 2006 hebben ruim 10 miljoen mensen een bezoek gebracht aan een of meerdere dierentuinen die zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD).
Een betere economische situatie en veel vernieuwingen in de dierentuinen zijn daar debet aan. Het weer heeft hier niet bepaald een positieve bijdrage aan geleverd en zorgde juist voor lagere bezoekersaantallen.

Burgers’ Zoo was in 2006 de best bezochte dierentuin met in totaal bijna anderhalf miljoen bezoekers. 2006 is voor de dierentuin dan ook een vruchtbaar jaar geweest. Opvallende geboortes waren er bij de geribbelde neushoornvogels, de hyacintara's en de zeearenden. Daarnaast kwamen in Burgers' Zoo onder andere een Sri Lanka panterdrieling, enkele bosrendieren, een grijze pijlstaartrog en epaulethaaien ter wereld. Maar Burgers' Zoo was speciaal verheugd over de geboorte van een genetisch zeer belangrijke breedlipneushoorn,

Ook in 2007 organiseert European Association of Zoos and Aquaria (EAZA) een natuurbeschermingscampagne, waaraan natuurlijk ook de NVD dierentuinen meedoen. Dit jaar zal de campagne van de dierentuinen zich richten op de flora en fauna van Madagaskar.