Vereniging

07februari2007
Bron: Speciaalclub Afrikaanse Prachtvinken
Speciaalclub Afrikaanse prachtvinken
De Speciaal club Afrikaanse Prachtvinken (ScAP) is een “themaclub” van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers (NBvV).
Het kweken met Afrikaanse prachtvinken is niet de makkelijkste hobby die er is. De juiste voeding, huisvesting en behandeling zijn essentieel zijn om goede resultaten te boeken. Aangezien deze vogelgroep slechts door weinigen echt gekweekt wordt, is van behandeling, voer en ideale huisvesting weinig bekend.

Waarschijnlijk zullen er over een paar jaar helemaal geen vogels meer geïmporteerd worden. Daarom heeft een aantal kwekers besloten om meer met deze vogels te gaan kweken. De speciaalclub kweekt met een diverse groep van alle soorten Afrikaanse prachtvinken. Zo vallen bijvoorbeeld de kleine Goudbuikjes in deze groep, maar ook de Roodborst zaadkrakers en de zachtvoer etende Grijskop astrilde.

Een belangrijk onderdeel van deze speciaalclub vormt de databank. Deze databank is opgezet om leden met dezelfde soorten Afrikaanse prachtvinken met elkaar in contact te brengen zodat kennis en vogels kunnen worden uitgewisseld.
De bank is alleen toegankelijk voor leden van de speciaalclub.
Twee maal per jaar wordt per lid een uitdraai gemaakt van diens persoonlijke gegevens en uitgedeeld op de bijeenkomsten. Eventuele mutaties kunnen dan worden doorgegeven.
Iedere donderdag tussen 20:00 en 22:00 uur is de databank telefonisch geopend voor mutaties, vragen en aanbiedingen.
Leden die vogels te koop aanbieden worden geacht bij de databankbeheerder te melden wanneer de vogels verkocht zijn.

Daarnaast brengt de Speciaalclub Afrikaanse Prachtvinken vier maal per jaar een clubblad uit en is er een boekje uitgebracht met daarin basisinformatie over het houden van Afrikaanse prachtvinken.
Speciaalclub Afrikaanse Prachtvinken