Vereniging

21februari2007
Bron: NSHD
Nederlandse Stichting voor Hulp aan Dieren
Een huisdier dat in de vakantie alleen wordt achtergelaten, dieren in de bio-industrie of proefdieren… Het zijn allemaal voorbeelden van dieren waar de Nederlandse Stichting voor Hulp aan Dieren (N.S.H.D.) zich voor inzet.
De relatief jonge stichting heeft als doel om het lot van dieren te verbeteren. Zij probeert dit op diverse wijzen te bereiken. Door zowel invloed uit te oefenen op de politieke besluitvorming als door mensen ervan bewust te maken dat zij hier zelf iets aan kunnen doen. Bijvoorbeeld door het veranderen van de mentaliteit en koopgedrag, waardoor dierenleed beperkt kan worden.
Naast het informeren van mensen helpt de N.S.H.D. ongesubsidieerde instellingen die zich bezighouden met de opvang en verzorging van dieren. Afhankelijk van de behoefte wordt materiële en/of financiële steun geboden. Voorbeelden zijn de financiering van een dierenambulance of een hoeveelheid diervoeding.
De N.S.H.D. geeft haar eigen blad uit met daarin informatie over de verzorging van al dan niet zieke dieren. Het blad biedt vooral de mogelijkheid om vermiste huisdieren op te sporen, een vakantieadres te vinden of diervriendelijke acties op te zetten.