Boeken

21maart2007
Bron: Wageningen Academic Press
KWIN-Veehouderij(Kwantitatieve Informatie voor de Veehouderij
KWIN-Veehouderij is een jaarlijkse uitgave van de divisie Veehouderij van de Animal Sciences Group van Wageningen Universiteit. De KWIN bevat statistische prijsinformatie over onderdelen van veehouderijbedrijven en normen voor het maken van berekeningen, bedrijfsevaluaties en begrotingen.
Het boek heeft betrekking op de sectoren melkvee, vleesvee, geiten, schapen, paarden, varkens, pluimvee, nertsen, en konijnen. KWIN-Veehouderij leent zich voor verschillende doeleinden. De normen geven inzicht in de hoogte van de prijzen op middellange termijn. Hierdoor zijn ze geschikt als basis voor planning- en evaluatiesystemen.

Voor alle sectoren is er een saldoberekening. Voor het maken van een saldoberekening voor de melkveehouderij is bij de Animal Sciences Group van Wageningen UR het computerprogramma BBPR beschikbaar. Deze berekent, afhankelijk van de specifieke bedrijfssituatie, saldo- of netto-bedrijfsresultaten. BBPR werkt met de normen uit KWIN-Veehouderij. Alle in KWIN-Veehouderij gegeven saldoberekeningen zijn voorbeeldberekeningen.
Dit boek is ook digitaal beschikbaar