Vereniging

21maart2007
Bron: WNF
Het Wereld Natuur Fonds
Het Wereld Natuur Fonds (WNF) is onderdeel van het World Wide Fund for Nature (WWF), een internationale organisatie die in ongeveer 1700 projecten actief is. Het Nederlandse WNF is de vierde WWF-organisatie die is opgericht na Engeland, de Verenigde Staten en Zwitserland.
Het WNF maakt zich sinds 1962 sterk voor bedreigde dieren en hun leefomgeving en werkt aan het behoud van de belangrijkste leefgebieden: bossen, wetlands, zeeën & oceanen.
Het WNF wil vijf punten aanpakken die als de belangrijkste bedreigingen worden gezien voor de natuur in de toekomst. Dit zijn: ontbossing, verdroging, overbevissing, klimaatverandering en de handel in bedreigde diersoorten.
Daarbij wil het WNF de Nederlandse samenleving ervan bewust maken, dat ook zij actief kan bijdragen aan de bescherming van de soortenrijkdom van de natuur.
Onlangs is de organisatie van het WNF, die zo’n 100 medewerkers telt, verhuisd naar een nieuw kantoorpand te Zeist. Met dit nieuwe pand laat het fonds zien dat aantrekkelijke huisvesting heel goed samengaat met duurzaamheid en natuurbescherming. Het gebouw is bovengemiddeld duurzaam en energiezuinig. Dankzij extra investeringen is het gebouw ook nog eens CO2-emissievrij . Het nieuwe kantoor sluit hiermee heel goed aan bij de doelstelling van het Wereld Natuur Fonds: de mens in harmonie laten leven met de natuur.
Bezoek de website van het WNF