Oud-minister Veerman wordt hoogleraar

21maart2007
Bron: WUR
Op vrijdag 9 maart 2007 werd bekend gemaakt dat de Universiteit van Tilburg en Wageningen Universiteit voornemens zijn om dr. Cees Veerman, voormalig minister van LNV, te benoemen tot hoogleraar.
Veerman gaat zich aan beide universiteiten richten op duurzame plattelandsontwikkeling vanuit Europees perspectief. Voor hij minister werd, was Veerman bestuursvoorzitter van Wageningen Universiteit en Researchcentrum en daarvoor hoogleraar Agrarische bedrijfseconomie en –sociologie aan de Universiteit van Tilburg.
In Wageningen gaat prof. Veerman een bijzondere leerstoel bekleden die mede mogelijk is gemaakt door het Wageningen Universiteit Fonds. In Tilburg wordt hij gewoon hoogleraar op initiatief van de faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen. Bij beide aanstellingen gaat het om een tijdsbesteding van zes uur per week. Beide universiteiten verwachten binnenkort de benoeming van dr. Veerman formeel te bekrachtigen.
Beide universiteiten zijn van oordeel dat zij met dr. Cees Veerman behalve een goede wetenschapper ook iemand in huis halen met grote kennis van zowel het landbouwbedrijfsleven als het Europese landbouwbeleid. Zij vinden benoeming van hem een verrijking van het onderwijsaanbod van beide wetenschappelijke instellingen.