Burgers' Zoo breidt uit

09mei2007
Bron: Burgers' Zoo, Telegraaf
Burgers' Zoo bouwt momenteel aan een project om het dierenpark verder te vernieuwen en het dierenwelzijn nog verder te verbeteren.
Het nieuwe project zal in het voorjaar van 2008 voor het publiek geopend worden.
Het nieuwe project is geheel in de stijl van Burgers' Zoo ontworpen, waarbij dieren op een zo natuurlijk mogelijke wijze te ontdekken zijn.

Om de bouw mogelijk te maken, hebben enkele diersoorten Burgers' Zoo (tijdelijk) verlaten. De kamelen, lama's, bizons en Japanse makaken zijn naar verschillende binnenlandse en buitenlandse dierenparken verhuisd.

Gelukkig hebben lang niet alle dieren het park verlaten. Afgelopen week werd de het chimpansee vrouwtje met de naam Mama, 50 jaar oud. Deze chimp heeft voor drie generaties nakomelingen gezorgd en woont al sinds 1971 in Burgers' Zoo in Arnhem. Burgers' Zoo was destijds de eerste dierentuin in Europa die chimpansees in een grote groep liet samenwonen. Dat was zeer ongebruikelijk, omdat biologen vechtpartijen en ziektes onder de dieren vreesden.
Biologen uit de hele wereld hebben de chimpanseekolonie in Arnhem bestudeerd. Het gedrag van de jarige chimpansee Mama en haar sociale intelligentie staat in een aantal boeken beschreven.