Boeken

21mei2007
Bron: Esther Verhoef, bol.com
Tropische Aquariumvissen Encyclopedie
Het bezit van een tropisch aquarium kan een verrijking betekenen van uw interieur, maar kan alleen een succes zijn als de vissen zich er thuis voelen.
In deze encyclopedie vindt u alle informatie die u nodig hebt om de juiste keuze te maken voor de bevolking van uw aquarium. Alle belangrijke eigenschappen van populaire en bekende, maar ook van minder bekende siervissen worden uitgebreid en begrijpelijk behandeld. De vele fraaie foto's maken het u gemakkelijk uw keuze te bepalen; in de tekst kunt u alle informatie die u verder nodig hebt gemakkelijk vinden. Voor alle siervisliefhebbers is deze encyclopedie dan ook een onmisbare vraagbaak.

- honderden schitterende kleurenfoto's
- alles over de huisvesting
- alles over de verzorging
- de belangrijkste eigenschappen van vele vissen
- met vele bekende en minder bekende vissen
- met uitgebreid register


Een beschrijving in woord en beeld van de meest gangbare soorten tropische zoetwateraquariumvissen, in alfabetische volgorde gerangschikt naar de Latijnse naam. Beknopte, duidelijke beschrijving van land van herkomst, afmetingen, eisen die de dieren stellen, etc. Het boek geeft tevens een beknopte handleiding voor het inrichten en onderhouden van tropische zoetwateraquaria. Een aardig overzicht in een handzaam formaat, waarin een selectie van ongeveer 210 soorten vissen met redelijk goede duidelijke kleurenfoto's. Door de alfabetische rangschikking is wel het systematisch overzicht grotendeels verloren gegaan. Het register achterin bevat zowel de Latijnse als de Nederlandse naam. Zeer geschikt voor de beginnende aquariumhouder, maar ook voor gevorderden aardig om door te lezen, vooral omdat het momenteel gangbare sortiment wordt behandeld.