Dierentuin

21mei2007
Bron: olmensezoo.be
De Olmense Zoo
De Olmense Zoo (Olmen, België) heeft een wijds en natuurlijk karakter. De bedoeling is dat mens en dier zich er thuis voelen.
In een grote wandelvolières kan genoten worden van de prachtige fauna en flora bij het kabbelende water van de prachtige rotswaterval
De weelderige plantengroei en de kleurenpracht van de exotische vogels zorgen voor een rustgevende atmosfeer.
Zeer opvallend is de gekroonde kraanvogel, deze vogel kan 1 m. groot worden en heeft een bosje stijve, strokleurige veren dat als een kroon in waaiervorm op zijn zwart fluweelachtig kop staat.
De kleine zilverreiger, zwarte ibis, heilige ibis, rode ibis en nimmerzat zijn maar een paar van de vele vogelsoorten die je kunt bekijken.
De Olmense Zoo herbergt een heel aantal katachtigen.
De bijzondere trots zijn de jachtluipaarden, witte tijgers en sneeuwluipaarden. Maar ook andere katachtigen zoals leeuwen, luipaarden en poema’s zijn te zien.
De meeste apen in de Olmense Zoo leven op eilanden.
Deze eilanden zijn zo natuurlijk mogelijk gemaakt en voorzien van bomen en struiken. Enkele apensoorten van de Olmense Zoo zijn gibbons, capucijnapen, doodshoofdaapjes, zwartkuifmangabey’s en ringstaartmaki’s.
Op de Afrikaanse savanne zijn diverse hoefdieren en struisvogels te zien.
Verder kunnen nog de witte wolven, reptielen, spinnen, exotische vogels, kamelen en capybara’s genoemd worden.

In de Olmense Zoo wordt educatie gekoppeld aan recreatie;
• de allerkleinsten kunnen geitjes en varkens van dichtbij kunnen bekijken en zelfs voederen en/of aanraken in de kinderboerderij en geitenweide.
• op verschillende plaatsen in het park staan er borden die aan kinderen èn volwassenen een bron aan informatie verschaffen over de dieren die er verblijven
Daarnaast is er de mogelijkheid aan jong en oud om een leerrijke wandeling door het park te maken. Hierbij is het de bedoeling om grote of kleinere groepen op een interactieve manier te betrekken bij ons educatief programma. Sommige pakketten zijn ook individueel verkrijgbaar aan de kassa.
Ga naar de Olmense Zoo