Cheque voor bescherming lippenberen voor winnend kinderdierekteur.

21mei2007
In het bijzijn van de dierentuin-kinderdierekteuren van verschillende NVD dierentuinen heeft Quinten Mönch, de 7-jarige kinderdierekteur van Safaripark Beekse Bergen, een cheque ter waarde van
€ 2.500,- ontvangen van het NVD Natuurbeschermings-
fonds.
Hij ontving de cheque omdat hij de winnaar is van een wedstrijd. Hierbij moesten de kinderdierekteuren zoveel mogelijk fans verzamelen voor een natuurbeschermingsproject. Hij verzamelde meer dan 3000 fans voor het project ter bescherming van de lippenbeer in India. Safaripark Beekse Bergen gaat het ontvangen geld besteden aan het lippenberenproject van de stichting die aan het park is verbonden.

Deze bijeenkomst was ook de start van de verkiezing van nieuwe dierentuin-kinderdierekteuren. Tot 30 juni kunnen kinderen tussen 7 en 12 jaar zich via de website www.dierentuinmaand.nl opgeven. Ze moeten dan enige vragen beantwoorden. Als ze die goed beantwoorden dan maken ze kans om dierentuin-kinderdierekteur te worden van een van de NVD dierentuinen. De verkiezing duurt tot 30 juni en in juli maken de dierentuinen bekend, wie hun nieuwe dierentuin-kinderdierekteur gaat worden. Zij krijgen in het komende jaar (tot 1 juli 2008) de gelegenheid om onder andere van dichtbij kennis te maken met 'hun' dierentuin, mogen hun verjaardagsfeestje daar geven en kunnen meedoen met een aantal activiteiten van de betreffende dierentuin.

De NVD dierentuinen waar de nieuwe kinderdierekteuren 'in dienst zullen treden' zijn: Apenheul in Apeldoorn, Aqua Zoo Friesland in Leeuwarden, Artis in Amsterdam, Burgers' Zoo in Arnhem, DierenPark Amersfoort, Dierenpark Emmen, Dierenpark Wissel in Epe, Dierenrijk Europa in Mierlo, Diergaarde Blijdorp in Rotterdam, Dolfinarium in Harderwijk, GaiaPark Kerkrade Zoo, Ouwehands Dierenpark Rhenen, Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek, Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn en Zoo Parc Overloon.