Chimpansees blijven in Beekse Bergen

21november2007
Bron: safaripark.nl, dierenparkamersfoort.nl
Alle 52 chimpansees uit het proefdiercentrum BPRC in Rijswijk blijven in Safaripark Beekse Bergen gehuisvest. In de eerste helft van 2008 zouden 20 dieren van deze groep verhuizen naar Dierenpark Amersfoort, maar dat gaat niet door.
Het vergunningentraject heeft vertraging opgelopen en daardoor kan het nieuwe verblijf in Amersfoort niet op tijd klaar zijn.
DierenPark Amersfoort had de dieren graag verwelkomd, maar in goed overleg met alle partijen is besloten de hele groep in de Beekse Bergen te laten. De dieren zijn goed op hun gemak in het Safaripark en het welzijn van de dieren staat uiteindelijk bij alle partijen voorop.

De chimpansee behoort tot de mensapen. Van alle apen lijkt de lichaamsbouw het meest op die van mensen. Volwassen chimpansees wegen tussen de 25 en 50 kg (vrouwtjes) of tussen de 35 en 70 kg (mannetjes). De dieren hebben een lengte van 60 tot 90 centimeter. Chimpansees leven voornamelijk in bomen, in groepen van 15 tot 50 dieren. De natuurlijke habitat zijn de equatoriale regenwouden in Afrika, maar ook in bergbossen en bossavannes worden de dieren aangetroffen.