Werkgroep Voeding Bijzondere Dieren

18maart2005
De nieuwe werkgroep is een paar maal per jaar geweest. Er is een computersysteem in ontwikkeld voor het invoeren van gegevens m.b.t. voeding voor bijzondere dieren.
Er wordt op dit moment vooral vorm gegeven aan, en ervaring opgedaan over de wijze van informatie verzamelen. Allereerst zal er gestart worden met het verzamelen van gegevens over 3 specifieke diergroepen, te weten de toekan, baardagaam en de cavia. De werkgroepbestaat uit de volgende leden:
Walter Jansen, o.a oprichter van EZNC (European Zoo Nutrition Centre) en directeur van Jagran B.V. Henk Zwartepoort, werkzaam in diergaarde Blijdorp, lid van de NSV (Nederlandse Schildpadden Vereniging) en het ESF (European Studbook Foundation), Bart Braam Secretaris COM Nederland Jan Boonstra, voorzitter van de NSV (Nederlandse Schildpadden Vereniging) Anneke Vermeulen, afgevaardigde voor Dibevo, voorzitter werkgroep Kleine Zoogdieren van het PVH, docent HKI (Huisdier Kennis Instituut) en keurmeester bij cavia's Tony Achterkamp, voorzitter PVH en docent bij PTC* Pim Wilhelm, bioloog en afgevaardigde namens SATO (Samenwerkende Aquarium en Terrarium Organisaties) Joeke Nijboer, medeoprichter EZNC (European Zoo Nutrition Centre) en werkzaam in diergaarde Blijdorp Peter Holsheimer zelfstandig voedingsadviseur Tjalling Huisman, docent voeding bij het Van Hall Instituut Alex Ploeg, o.a. bioloog werkzaam voor OFI (Ornamental Fish International) en webmaster van het PVH.