Week van het huisdier

28april2005
knmvd
Van 28 mei tot 6 juni vindt de jaarlijkse Week van het huisdier plaats. Het thema dit jaar is “uw huisdier goed gevoed?” Hiermee willen de initiatiefnemers (vertegenwoordigers uit de hele dierenbranche) wijzen op het belang van goede voeding, voor alle diersoorten. Tenslotte is voeding de basis van gezond zijn!
Uit de praktijk blijkt, dat eigenaren vaak niet het juiste soort voedsel aan hun huisdier geven. Of niet de juiste hoeveelheid. Voor elk dier gelden bijzonderheden: een cavia bijvoorbeeld kan zelf geen vitamine C aanmaken. Het dier moet dat dus via het eten binnenkrijgen en zo gezond blijven. Honden (en ook fretten) daarentegen zijn gevoelig voor een stof die in chocolade zit. Het eten van deze stof kan ernstige gevolgen voor het hart opleveren.
Daarnaast wordt ook bij huisdieren vaker vetzucht geconstateerd.
Zaak dus, om voorlichting te krijgen over verantwoorde voeding. Tijdens de week van het huisdier zullen dierenartspraktijken, dierenspeciaalzaken, asielen en diverse dierenverenigingen zoveel mogelijk samenwerken. Daarnaast zullen zij diverse gezamenlijke activiteiten organiseren.