Mvo Stimuleringsprijs: aanmelding geopend

28april2005
Berichten BuitenlandLLNV
Sinds begin april staat de inschrijving open voor de stimuleringsprijs Maatschappelijk Verantwoord ondernemen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent dat bedrijven, meer dan wettelijk vereist, de gevolgen van bedrijfsactiviteit inschatten voor “people”, “planet” ‘profit”. Maatschappelijk verantwoord betekent ook afwegingen maken, waarbij consequenties voor vandaag en morgen centraal staan.
Vaak blijken bedrijven dit al te doen zonder dat ze het zelf weten. Vandaar dat het Ministerie van LNV, LTO Nederland en Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie organisaties uit de hele agrarische keten oproepen een voorstel in te dienen.
De jury bestaat uit prominente personen. Pieter Winsemius (oud minister van VROM0 momenteel raadslid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, José van Eijndhoven, voorzitter van college van bestuur Erasmus Universtieit, Jan Meerman, vice-president van de MKB Nederland en Klaske de Jonge, algemeen directeur Consumentenbond zullen de inzendingen beoordelen.

Vijf genomineerden krijgen de kans hun aanpak te presenteren in het tv programma “Nederland in Bedrijf”. De prijsuitreiking vind plaats op 27 oktober in het World Trade Centre in Amsterdam tijdens een televisieopname. De uitzending hiervan is op 30 oktober 2005.

Afgelopen twee jaar hebben meer dan honderd agrarische bedrijven meegedongen naar deze stimuleringsprijs. Winnaar 2003 was Gulpener Bierbrouwerij, Themato CV was in 2004 titeldrager.