Economie van het wild

15september2010
Bron: zoogdiervereniging.nl
In het wild levende zoogdieren worden vaak als zeer aaibaar gezien. Zeehonden, edelherten en bevers zijn grote trekkers. In de media worden wilde dieren ook vaak als veroorzakers van schade neergezet, denk maar aan de wilde zwijnen.
De Zoogdiervereniging organiseert een symposium over dit onderwerp. Op dit symposium wordt onder andere het boek ‘Wild van de economie’ gepresenteerd. In dit boek wordt beschreven dat met wild aanzienlijke baten zijn gemoeid, die ruimschoots opwegen tegen de kosten. Veel overheden, terreineigenaren en ondernemers zijn zich vaak niet bewust van de kansen die zich voordoen. Verder op dit symposium presentaties over natuurreizen, over faunabeleid in de provincie Limburg, over wilde grazers op het bord, over beverexcursies en over het Dolfinarium – van dierentuin naar pretpark en andersom. Facultatief is een fietsexcursie naar De Meinweg, onder leiding van gidsen van Staatsbosbeheer.

Meer informatie over het symposium zoals het uitgebreide programma en aanmelding is te vinden op de site van de Zoogdiervereniging.
Link naar de Zoogdiervereniging