Ik zoek baas!

03april2013
Bron: dierenbescherming.nl
April is de themamaand van de Dierenbescherming. De hele maand wordt extra aandacht gevraagd voor de dieren in de ruim vijftig opvangcentra van de Dierenbescherming. De centra worden steeds meer geconfronteerd met de gevolgen van de financiële crisis.
Dieren zitten langer in de opvang, soms wel meer dan drie maanden. En de dieren die in de opvang terecht komen hebben vaker medische zorg nodig. Steeds vaker wordt een dierenarts te laat geconsulteerd of de baasjes gaan helemaal niet meer naar de dierenarts en brengen het dier naar de opvang, zo concludeert Frank Dales van de Dierenbescherming.
Vorig jaar zijn bij de opvangcentra 30.592 katten en 11.684 honden opgevangen. Ook konijnen en knaagdieren (jaarlijks ongeveer 6000) komen steeds vaker in de opvang terecht. De aantallen zijn nog niet heel veel hoger dan in andere jaren, maar wanneer dieren langer in de opvang verblijven, kan de opnamecapaciteit wel onder druk komen te staan.

De hele maand april vraagt de Dierenbescherming aandacht voor dieren in het asiel. Onder de noemer ‘Ik zoek baas’ wordt iedereen die een huisdier zoekt – honden, katten maar ook konijnen en knaagdieren en zelfs paarden – wordt opgeroepen om eerst bij de opvang te kijken voordat ze het commerciële circuit in gaan. Er wordt benadrukt dat de dieren die in het asiel zitten volkomen gezond zijn. De dieren hebben een complete keuring gehad en er wordt veel aandacht besteed aan de perfecte match tussen dier en baasje.