Hippotopia

03april2013
Bron: zooantwerpen.be
Midden in de ZOO van Antwerpen is Hippotopia nu geopend voor bezoekers. Hippotopia is de biotoop van nijlpaarden, kroeskoppelikanen, Maleise tapirs en beverratten. Het terrein is flink verbouwd. Voor de bezoekers is de zichtbaarheid van de dieren verhoogd en grens tussen dierenverblijven en bezoekersruimte is vervaagd.
Een houten wandelpad leidt de bezoeker door het moeras waar beverratten, nijlpaarden en kroeskoppelikanen rondzwemmen. Voor de beverratten is het verblijf nieuw. Zij krijgen hun binnenverblijf in een historische grot. Langs hun verblijf klatert een waterval. De groep van 9 dieren wordt op termijn uitgebreid naar 35 dieren. Daar zal genoeg te zien zijn!
In één van de vijvers dobbert een groep van 7 kroeskoppelikanen rond. De jonge vogels komen uit Frankrijk. De pelikanen kunnen kiezen of ze in hun eigen vijver blijven of naar de nijlpaardenvijver gaan.
Bij het moeras is ook een buitenverblijf voor de tapirs gemaakt. Dit jonge koppel - vrouwtje Nakal en mannetje Kamal – is bijna geslachtsrijp. De ZOO hoopt uiteraard op nageslacht.
De aanpassingen voor de nijlpaarden zijn wat minder zichtbaar voor de bezoekers. De vloer in het binnenverblijf is vernieuwd en er zijn nieuwe filters in de bassins geïnstalleerd. Een combinatie van lavablokken en waterplanten moet voor een natuurlijke zuivering en filtering van het water zorgen.