BIRD Alert

21augustus2013
Bron: BIRD Alert
BIRD Alert is een initiatief wat lijkt op AMBER Alert. Maar in het geval van BIRD Alert gaat het om roofvogels en uilen. Door weggevlogen en gevonden (gespot of gevangen) vogels centraal bij te houden, wordt het eenvoudiger om vogel en baasje weer bij elkaar te brengen.
Soms vliegt een roofvogel of uil weg van een hobby- of beroepsvalkenier in België of Nederland. Vaak hebben de vogels een zendertje aan hun klauw waardoor de vogel via een ontvanger weer snel op te sporen is. Maar soms vliegt de roofvogel of uil zo ver weg dat het signaal van de zender niet meer te ontvangen is.
Een roofvogel of uil die met leertjes om de klauwen rondvliegt, is snel te herkennen als valkerij vogel. Deze vogel kan dan gemeld worden bij BIRD Alert. Dit bericht komt dan op Facebook, Twitter en op de website van BIRD Alert te staan. Ook wanneer een vogel weggevlogen is kan dit gemeld worden bij BIRD Alert.
Op de site van BIRD Alert staat een Google Maps kaart met daarop actuele meldingen van ingevangen, gespotte of weggevlogen roofvogels of uilen.

Onderstaand de adressen van BIRD Alert: de baasjes en de vogels zullen u dankbaar zijn!

De website is www.birdalert.nl
Facebook www.facebook.com/BIRDAlert
Twitter https://twitter.com/BIRDAlertNL