Animal Feeds, Feeding and Nutrition

01september2010
Publisher: Delmar Cengage Learning, 2005
Dit boek is een combinatie van een tekstboek met CD-ROM waardoor een praktisch lesboek ontstaan is. Met de bijgevoegde CD-ROM kunnen rantsoenen van een aantal diersoorten berekend worden, op een vergelijkbare manier als in de industrie.
Rantsoenberekeningssoftware zoals die in de industrie van diervoeders van (landbouw)huisdieren gebruikt wordt is niet op een gewone ‘thuispc’ te gebruiken. Toch kan het zinnig zijn om met dergelijke programma’s te rekenen, als aanvulling op de theorie die achter het formuleren van voeders zit.
Naast het berekenen van rantsoenen is in dit boek de recente informatie te vinden over diervoeding, zoals energiebehoefte, waterbehoefte en dergelijke. De volgende diersoorten worden uitgebreid behandeld: herkauwers (melkvee, vleesvee, geiten en schapen), varkens, pluimvee, konijnen, paarden, honden, katten, forel en meerval. Ook mengvoedertechnologie is een onderdeel van dit boek.
Op de webwsite van de uitgever worden met enige regelmaat updates van de rantsoenen geplaatst.

David Tisch heeft zowel werkervaring in de mengvoerindustrie als in het onderwijs. Hij geeft colleges in diergerichte vakgebieden als anatomie, fysiologie, diervoeding en parasitologie maar ook in technische vakgebieden als mengvoertechnologie en it.


Animal Feeds, Feeding and Nutrition, and Ration Evaluation CD-ROM
David Tisch
Publisher: Delmar Cengage Learning, 2005
ISBN-10: 1401826407
ISBN-13: 978-1401826406