Arachnids

17maart2010
Uitgever: University of California Press, 2008
De spinnen-familie roept heftige emoties op. Veel mensen vinden grote, harige spinnen, giftige schorpioenen en teken vreselijk. Maar voor anderen zijn deze dieren een bron van fascinatie.
De klasse van Arachnida bestaat niet alleen uit echte spinnen. Nog tien andere ordes vallen onder deze klasse zoals de hooiwagens, teken en mijten, echte-, zweepstaart- en bastaardschorpioenen en rolspinnen, zweepspinnen en capucijnspinnen. Vrijwel al deze spinachtigen hebben acht poten en een lichaam wat uit twee delen bestaat.
In dit boek wordt aan al deze vertegenwoordigers van de spinnenfamilie aandacht besteed, en niet alleen aan de echte spinnen (zoals in veel andere boeken). Er wordt uitgebreid ingegaan op anatomie, verspreidingsgebied en gedrag van al deze ordes. Van de tuinspinnen tot de vijfstreepschorpioen (één van de giftigste schorpioenen ter wereld) tot mijten die in de longen van apen leven, alles komt aan bod. Zo zullen niet veel mensen weten dat er spinnen zijn die voedsel opbraken om hun jongen te voeren.
Het boek is geïllustreerd met prachtige kleurenfoto’s en een uitgebreide referentielijst.

Jan Beccaloni is curator van Arachnida en Myriapoda van het Natural History Museum in Londen. Daarnaast is zij conservation officer van de British Arachnological Society.


Jan Beccaloni
Arachnids
Uitgever: University of California Press, 2008
ISBN-10: 0520261402
ISBN-13: 978-0520261402