Brno Zoo

24oktober2007
Bron: zoobrno.cz
De dierentuin van Brno (de tweede grootste stad van de Tsjechische Republiek) werd gesticht in 1950 en opende voor publiek in 1953. De zoo is gesitueerd op 65 hectare beboste helling. In het centrum van de stad is ook The Permanent Aquarium Exhibition te vinden, dit aquarium hoort ook bij Brno Zoo.
Zo’n tien jaar geleden werden een spoorlijn en een snelwegafslag dwars door het terrein van de dierentuin gepland. Maar dankzij enthousiasme en inzet van directie en medewerkers en sponsoring van de gemeente is de dierentuin er mooier en moderner uit gekomen. De dieren worden zoveel mogelijk volgens de laatste inzichten gehuisvest.

In de zoo is ook het CITES centrum (opvang van dieren uit illegale internationale handel) en een opvang voor gewonde wilde dieren te vinden.

Ook heeft de dierentuin een succesvol fokprogramma waarvoor ze onderscheiden zijn. In het aquarium is een fokprogramma voor haaien en murenes.

Voor de grote katten is er een verblijf van 1000 vierkante meter. Hier leven Sumatraanse tijgers, luipaarden, leeuwen en jaguars. Tot recente uitbreidingen horen een verblijf voor Canadese bevers en wolven, een Afrikaans safarigebied en een onderaardse uitbreiding van het aquarium.

De zoo is het hele jaar door geopend.
Neem vast een kijkje op de site!