Dublin Zoo

20december2006
Bron: Dublin Zoo
De Zoological Society of Dublin is opgericht is 1830 met dieren uit London Zoo. Weinig van de dierentuin zoals die vandaag de dag is, lijkt op de dierentuin van toen.
Toch zijn er nog enkele delen die dateren uit de tijd dat het park is opgericht.

Oorlogen hebben het park behoorlijk beïnvloed. In 1916 tijdens de opstand (bekend als Easter Rising) was vlees een schaars goed. Om de leeuwen en tijgers in leven te kunnen houden werden ze gevoerd met andere dieren uit de dierentuin.
Tijdens de tweede wereldoorlog waren er geen stookkolen meer en zijn de bomen in het park gekapt om de tropische verblijven warm te kunnen houden.

Afrikaanse vlakte
De Afrikaanse vlakte beslaat de helft van de dierentuin. Het gebied bestaat uit een groot meer, weide en bosjes, waar nijlpaarden, neushoorns, leeuwen, giraffen, struisvogels, zebra’s en tal van andere dieren hun onderkomen vinden.
De verblijven op de Afrikaanse vlakte zijn dusdanig ontworpen zodat de dieren over veel ruimte beschikken. . Zo kunnen de nijlpaarden gebruik maken van een zwempoel met zandstranden om te zonnebaden. In de winter gaan ze naar het binnenverblijf met een verwarmde zwempoel. De chimpansees hebben hun onderkomen op een eiland in het meer hetgeen hen de kans biedt om een succesvolle sociale structuur op te bouwen.
Dublin Zoo